Pacijenti o nama...

 • Super

  Mirko

  24. 01. 2012.

  Najbolji hirurzi i najefikanije uradjena operacija

 • Hvalaaa

  Andrijana Pavlović

  22. 01. 2012.

  Zahvaljujući Vama opet nosim mini suknju :-)

Forma

Ankete

Kako ste pronašli naš web sajt ?
Preko google pretrage.
Preko facebooka.
Preporuka prijatelja.
Preko reklame na drugim sajtovima.
Rezultati

Saveti o zdravlju

Prijavite se na našu mejling listu za dobijanje saveta o zdravlju...

Vaše ime i prezime
E-mail adresa

Kako povecati grudi prirodno - česta pitanja o Brava proceduri

 

Kako povecati grudi prirodno ?

Kako povecati grudi prirodno je najčešće pitanje koje sebi i stručnjacima postavljaju žene koje žele određene promene u svom izgledu. Sve više žena izbegava ugradnju implantata i druge načine povećanja grudi, već se odlučuje za povećanje grudi potpuno prirodno uz pomoć BRAVA+Tam procedure. Najčešća pitanja koja postavljaju su:

 

Koliko je vreme oporavka nakon ove procedure za povecanje grudi ?

Za koliko se mogu povecati grudi ? Da li ima veze ako sam dojila ?

Koliko traje proces od početka do kraja ?

 

Odgovore na ova i sva druga pitanja u vezi BRAVA procedure možete pronaći u nastavku.

Pitanje:

Da li ima razlike ukoliko sam rađala i dojila? Imam razvučene dojke poput praznih kesa. Šta možete da mi kažete o vremenu potrebnom za nošenje BRAVA aparata?

Samo ukoliko Dr Stojiljković ne kaže drugačije na konsultativnom pregledu, većina žena nosi BRAVU 3-5 nedelja pre operacije i oko 3 meseca nakon nje.

Pitanje:

Mogu li ostaviti termin operacije “otvorenim” sve dok BRAVA sistemu ne dam dovoljno vremena da ostvari maksimalnu ekspanziju i rast?

Ukoliko ste počeli da koristite ručnu pumpu tako da napumpate više od nekoliko puta kada pumpa zavibrira, treba da prekinete sa tim dok se ne odlučite za termin operacije. Korišćenje BRAVE da bi se postigao izvesni stalni rast zahteva različite protokole nošenja BRAVE kao prethodnice operacije. Objasnili smo Vam da počnete sa BRAVOM na ne hirurški tradicionalni način, samo sa sport box-om i da koristite pumpu samo da biste dobili brže zaptivanje. Međutim, treba da znate da ukoliko radite bilo kakva ciklična ponavljanja ili ručnom pumpom postignete ekstremne nivoe pritiska, da, videćete veći otok, ali možete na kraju takođe videti i još veću opuštenost dojki, ako ne uradite operaciju lipofilinga.
Naši doktori kažu da konačni ishod procesa transfera masti leži u rukama pacijenta; ono na šta se misli je pravilno korišćenje BRAVA protokola za korektnu proceduru i da je intenzivno nošenje i pritisak rezervisano SAMO za hirurški put: transfer masti. Naravno da čak i kod nehirurškog režima što duže nosite BRAVU, postižete bolje rezultate, ali to NE podrazumeva povećani pritisak. Nehirurški protokol podrazumeva niske vrednosti pritiska u toku produženog perioda vremena i on u celini zavisi od ovih okolnosti tj. koliko trajni “dobitak” se postiže.

Pitanje:

Jedan od mogućih rizika koji pominjete je stvaranje ožiljaka na mestu mastu uboda injekcija. Šta mogu da učinim da bih sprečila njihovo stvaranje? Da li se krema izdaje na recept ili se kupuje ?

Dr Stojiljković će Vam preporučiti koje kreme treba da koristite. Rane nastaju ubodom veoma tankih kanila i obično ne predstavljaju značajan problem.

Pitanje:

Koliko je vreme oporavka kod ove procedure?

Vreme oporavka iznosi 4-5 dana. Nako toga bolovi skoro potpuno nestaju. Imamo pacijente koje su operisane u subotu, a već u utorak su bile na poslu.

Pitanje:

Koliko dugo traje BRAVA proces od početka do kraja?

Na dan konsultacije sa našim plastičnim hirurgom uradimo MRI pregled (magnetna rezonanca). Onda naručujete BRAVA sistem. On se potom nosi 3-5 nedelja pre operacije. Tokom ovog perioda ćete koristiti BRAVU otprilike 10-12 sati dnevno dok spavate. Biće potrebno da šaljete fotografije Dr Stojiljkoviću svake nedelje da bi videli kako napreduje ekspanzija. Poslednje nedelje nošenja od Vas se zahteva da BRAVU nosite non-stop (skidate samo za vreme tuširanja). Ukoliko se operacija planira za subotu, mi zamolimo pacijente da dođu u Beograd u četvrtak uveče. Dr Stojiljković će Vas primiti petak gde ćete biti pripremeljeni za operaciju u subotu. U subotu dolazite u Kliniku noseći BRAVU i ne smete je skidati dok Vam je Dr Stojiljković ne skine na samom operacionom stolu. Potrebno je da imate pratioca koji će Vam pomoći nakon operacije ili da privatno iznajmite medicinsku sestru. Prvi kontrolni pregled bio bi u utorak, a Vi ste spremni za povratak kući u utorak uveče ili sredu.

Pitanje:

Ukoliko pacijentkinja ima već previše razvučenu kožu na dojkama sa malo ili čak bez imalo masti, da li postoji šansa da BRAVA možda i nije potrebna ?

U poređenju sa čvrstim, zategnutim dojkama, razvučene dojke se primenom BRAVE mnogo bolje i brže ekspandiraju, obezbeđujući na taj način bolji konačni rezultat. Ali čak i ako je Vaša koža prethodno razvučena, Vi i dalje nemate unutrašnje strukture/prostor koji će omogućiti uspešno ubacivanje velikih zapremina masti neophodnih da bi dobili povećanje grudi.

Pitanje:

Da li se BRAVA aparat koristi za ekspanziju već razvučene kože?

Ne, BRAVA neće dovesti do daljeg rastezanja već razvučene kože. BRAVA će raširiti “ispumpane” dojke da bi stvorila primajuću rešetku ili konstrukciju koja nam služi da “posejemo” velike količine transplantata masti i dobijemo mnogo bolje povećanje dojki.

Pitanje:

Koliko košta BRAVA sistem?

Cena BRAVA sistema razlikuje se zavisno od toga da li BRAVU treba napraviti po narudžbini u slučaju dojki različite veličine. Niže cene su moguće ukoliko se planira operacija transfera masti. Za sve detalje oko plaćanja pozovite Polikliniku “Dr Drašković”.

Pitanje:

Koliko dugo pacijent mora da nosi BRAVU pre i nakon procedure?

To varira u zavisnosti od samog pacijenta. Obično se preporučuje nošenje od oko 3-5 nedelja pre transplantacije masti. Vi ste ta koja kontroliše sa kolikim povećanjem ćete završiti odn. koliko dugo ćete nositi BRAVU. Što je duže nosite, imaćete veće ekspandiranje dojki, odn. možemo Vam nakon ubrizgavanja masti priuštiti veće povećanje grudi.

Pitanje:

Kako BRAVA radi?

 

BRAVA stvara blagi pritisak koji se održava i deluje na Vaše grudi, što izaziva replikaciju ćelija i stvaranje novog tkiva dojke. Ona ne samo da iznutra razvlači kožu, već ima efekat na regeneraciju dojke putem ekspanzije tkiva i nerava uz očuvanje krvotoka u dojci. Ona pruža dve bitne stvari:

 

1. Stvara dovoljni matriks u koji se kasnije ubacuje mast dobijena liposukcijom. 

2. Omogućava pacijentima da sačuvaju osetljivost dojki i bradavica. 

 

Mast se potom uklanja iz jedne regije tela pacijenta i veoma precizno ubrizgava, u vidu hiljada finih pojedinačnih kapljica, u dojke koje su prethodno raširene BRAVA ekspanzijom.

Pitanje:

Šta predstavlja BRAVA aparat ?

Brava predstavlja mekani, gelu sličan spoljni ekspander tkiva dojke. Nosi se kao grudnjak, noću, dok spavate, da bi ste lagano ekspandirali predeo grudi. Više informacija možete naći na stranici BRAVA našeg sajta.

Postavite pitanje doktoru

Polja obelezena zvezdicom je obavezno popuniti.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji ce biti objavljeni, kao i pravo skracivanja komentara.Komentare koji sadrže govor mržnje*, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na tekst koji komentarišete, ne objavljujemo.