Pacijenti o nama...

 • Super

  Mirko

  24. 01. 2012.

  Najbolji hirurzi i najefikanije uradjena operacija

 • Hvalaaa

  Andrijana Pavlović

  22. 01. 2012.

  Zahvaljujući Vama opet nosim mini suknju :-)

Forma

Ankete

Kako ste pronašli naš web sajt ?
Preko google pretrage.
Preko facebooka.
Preporuka prijatelja.
Preko reklame na drugim sajtovima.
Rezultati

Saveti o zdravlju

Prijavite se na našu mejling listu za dobijanje saveta o zdravlju...

Vaše ime i prezime
E-mail adresa

Česta pitanja

 

Pitanje:

Moja prijateljica je imala lampektomiju i urađena joj je rekonstrukcija dojke implantatom nakon zračenja. Kod mene je prošlo skoro godinu dana od kako sam završila zračenje. Koliko je to izvodljivo ovom procedurom ?

Sa primenom tradicionalnih procedura, kao kod Vaše prijateljice, to je zaista teško postići. Međutim, sa našom revolucionarnom procedurom transplantacije masti uz primenu BRAVE, pronašli smo idealni način rekonstrukcije zračene dojke. Procedura transplantacije masti zaista uklanja oštećenja izazvana zračenjem i trebalo bi da omogući povratak dojke sa prirodnim izgledom i osećajem.

Pitanje:

Da li se liposukcija i transplantacija masti rade u opštoj anesteziji? Obe dojke su mi uklonjene i plašim se opšte anestezije pošto imam loše iskustvo sa sporednim efektima.

U pitanju je Vaš izbor. Imamo izvanrednog, licenciranog anesteziologa koji će Vas pregledati i, zajedno sa Vama, doneti odluku o vrsti anestezije.

Pitanje:

Nakon mastektomije primala sam hemioterapiju, kao i Herceptin. Da li je i dalje moguća rekonstrukcija i transplantacija masti?

Pošto se završi hemioterapija, kod mnogih pacijentkinja sa karcinomom dojke moguća je rekonstrukcija transferom masti. Međutim, moraju završiti terapiju Herceptinom pre nego se krene sa rekonstrukcijom.

Pitanje:

Nedavno sam imala obostranu mastektomiju i ne želim implantate. Čula sa da je kod mnogih pacijentkinja došlo do odbacivanja implantata, a i plašim se od njihovog pucanja. Da li je moguće da i dalje dobijem dojke željene veličine čak i posle zračenja?

Mnoge pacijentkinje koje su imale mastekotomiju i zračenje,a ne žele implantate mogu dobiti dojke prirodnog izgleda posle rekonstrukcije transplantacijom masti. Veličina dojki zavisi od Vas.

Pitanje:

Da li ću i dalje biti u mogućnosti da ostvarim željeni broj grudnjaka nakon što sam imala profilaktičku mastektomiju?

Da, Vi birate željenu veličinu koja Vam najbolje odgovara.

Pitanje:

Nedavno sam imala obostranu profilaktičku mastektomiju. Da li sam i dalje kandidat za transplantaciju masti?

Da, većina pacijentkinja koje su imale profilaktičku mastektomiju i dalje imaju mogućnost za povećanje grudi pomoću transplantacije masti. Neophodan je konsultativni pregled na kome će Dr Stojiljković sa Vama do detalja prodiskutovati šta se tačno procedurom može postići, sa kog mesta na Vašom telu je moguće uzeti mast, kao i da odabere veličinu BRAVA grudnjaka.

Pitanje:

Imala sam mastektomiju i za rekonstrukciju mi je uzet mišić sa leđa i implant. Da li sam i dalje kandidat za rekonstrukciju Vašom metodom? Ne sviđa mi se osećaj prisustva implanta. Previše je tvrd i izgleda veštački okrugao. I dalje primam Herceptin.

Da, i dalje ste dobar kandidat za našu tehniku rekonstrukcije dojke transferom masti. Priličan broj naših pacijentkinja se javlja iz skoro istog razloga i kod njih mi zamenjujemo implantat mašću da bi povratili prirodniji osećaj i izgled dojke. Rekonstrukcija dojke transplantatima masti kojima se zamenjuje implantat kod Vas će zahtevati dve manje ambulantne operacije u razmaku od 2-3 meseca. Može se početi ubrzo nakon završetka korišćenja terapije Herceptinom.

Pitanje:

Da li nakon završetka zračenja treba da čekam godinu dana na rekonstrukciju Vašom metodom?

Nema razloga za toliko čekanje. Kod naše tehnike, prva faza rekonstrukcije radi se samo par nedelja nakon završetka zračenja. Zapravo, transplantati masti će značajno ublažiti opekotinu i oštećenje izazvano zračenjem.

Pitanje:

Čula sam da većina “tradicionalnih” plastičnih hirurga kaže da se zračena dojka veoma teško rekonstruiše. Po čemu se vaša procedura razlikuje?

Ako se koriste tradicionalne metode, rekonstrukcija prethodno zračene dojke je zaista veoma teška. Međutim, naša metoda sa transplantacijom masti, zajedno sa korišćenjem BRAVA ekspandera, pokazala se jedinstveno uspešnom. Rezultati su skoro savršeni.

Pitanje:

Koliko velika dojka se može stvoriti ovom tehnikom kod žena kod kojih je urađena mastektomija?

Ovom procedurom može se rekonstruisati dojka posle mastektomije do veličine D grudnjaka. 

Pitanje:

Koji su pacijenti podobni za tretman rekonstrukcije dojke ? Da li je moguće izvršiti rekonstrukciju posle mastektomije kojom se čuva koža ili samo u slučajevima gde je samo uklonjen tumor, a ne cela dojka?

Da, naša procedura obezbeđuje najbolju rekonstrukciju u oba slučaja: i kod mastektomije (uklonjena cela dojka) i kod lampektomije (samo uklonjen tumor dojke).

Pitanje:

Koliko dugo ostajem u bolnici nakon operacije?

Najveći broj pacijenata napušta bolnicu istog dana kada su operisani ili najkasnije sutradan. Ovo je ambulantna procedura.

Pitanje:

Koliko dugo treba da ostanem u Beogradu zbog operacije?

Neophodno je da ostanete u gradu najviše 48-72 sata nakon operacije, što obuhvata i vreme za prvi kontrolni pregled.

Postavite pitanje doktoru

Polja obelezena zvezdicom je obavezno popuniti.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji ce biti objavljeni, kao i pravo skracivanja komentara.Komentare koji sadrže govor mržnje*, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na tekst koji komentarišete, ne objavljujemo.