Liposukcija u procesu povećanja grudi

Liposukcijom do novih grudi

 

Dali ste ikada poželeli da možete da uzmete malo sa jednog mesta i stavite na drugo? Primenom naše procedure i korišćenjem Vaše sopstvene masti možete popraviti kompletan oblik Vašeg tela. Ne samo što ćete se liposukcijom osloboditi suvišne masti, već ćete tu istu mast iskoristiti u procesu prirodnog povećanja vaših grudi.

 

Ova procedura stvara čudesne rezultate, kako kod pacijenata sa estetskim zahtevima, tako i kod onih koji zahtevaju rekonstrukciju grudi ali, pored toga, ima i dodatni benefit skulpture tela putem liposukcije. Ovo je Vaša mogućnost da uklonite neželjenu mast sa poblematičnih regija Vašeg tela. Zato se ova procedura može nazvati procedurom “2 u 1”.

 

Proces liposukcije

 

Da bi se učinila transplantacija mikro masti u cilju rekonstrukcije ili povećanja grudi, izvodi se nežna liposukcija iz regija gde je ona u višku. Drugi nazivi za ovu proceduru su lipoplastika, konturna liposukcija ili samo “lipo”. 

 

Proces liposukcije - vreme pre opreracije

 

Na prvom pregledu zajedno sa Vama utvrđujemo regije iz kojih ćemo uzeti mast. Lekar će Vam pomoći u tome nizom pitanja u vezi najpogodnije regije, ali konačna odluka je na Vama. Najčešće regije su trbuh, zadnjica i butine. Dobićete odgovore na sva Vaša pitanja o procesu liposukcije.

 

Proces liposukcije - Dan operacije

 

Procedura se izvodi u anesteziji, ambulantno, što znači da par sati nakon operacije idete kući. Prvo Vam se uklanja mast pomoću kanile, tanke, šuplje, čelične cevi. Ona se ubacuje ispod kože i povezana je sa vakuumom koji usisava mast kroz kanilu u kesu. Serijom ponovljenih pokreta uz korišćenje sukcije (usisavanja) izvlači se mast. Obično postoji 4-6 ulaznih tačaka za svaku regiju liposukcije. To je neophodno da bi se mast uzela ravnomerno. Veličina uboda ili reza stvorenog na mestu ulaska kanile je otprilike oko zrna pirinča. Šavovi se ne koriste.

 

Instrumenti za liposukciju

 

Mi koristimo jednu od najmanjih kanila za liposukciju koje se industrijski proizvode, a koju je patentirao lično Dr Khouri. To NIJE laserski asistirana liposukcija kojom se mast sagoreva. Izvodi se standardna liposukcija sa veoma finom kanilom koja nežno izvlači mast putem usisavanja. Kanila je toliko mala da nisu potrebni šavovi za zatvaranje ubodnih mesta kroz koja se ona plasira.

 

Naša tehnika liposukcije

 

Mast se ravnomerno uzima tehnikom unakrsne liposukcije. Mast se uklanja po slojevima veoma pažljivo, da se ne bi uzelo previše masti sa jednog mesta. Na taj način izbegavamo najčešće probleme koje pacijenti navode posle liposukcije kao što su nejednaka liposukcija, viseća koža, ili vidljive izbočine i udubljenja. Nama je najvažniji zadovoljan pacijent.

 

Liposukcija u funkciji povećanja grudi

 

Dok ste još pod anestezijom, hirurg ubrizgava mast u Vaše grudi, medicinski tim zavija grudi i oblači Vam posebne elastične steznike. Ovi steznici daju podršku i održavaju zdravi pritisak na regije liposukcije. Kada se probudite, spremni ste za odlazak kući na oporavak.

 

 

Oporavak posle operacije

 

Postoperativni steznici nose se tri nedelje 24/7 nakon operacije i 12 sati dan nakon toga. Bićete iznenađeni osećajem podrške koju steznici daju. Regije gde je učinjena liposukcija će biti otečene i sa modricama. Možete primetiti i crvenilo na venama butina ukoliko su one rađene. Ovo nestaje za nekoliko nedelja. Biće izvesnog curenja iz mesta ulaska kanile. To je normalna drenaža i traje 3-5 dana. Ubodi od kanile će se zatvoriti i stvoriti krastu koja otpada nakon 2-3 nedelje. Ožiljci potpuno izblede za 2-3 meseca.

 

Sa našom procedurom bićete srećni sa Vašim novim grudima i novom siluetom. Zbog toga je opravdan naziv procedura “2 u 1”.

Komentari (1)

Jovana

Odgovori

18.11.2015 18:55

Postovani,

Da li je liposukcija grudi radi pod totalnom anestezijom?

Ostavi komentar

Poslednje sa bloga

 U prijatnom ambijentu i u opuštenoj atmosferi stručnjaci Specijalne hirurške bolnice „Hirurgija dr Drašković“ brinu se o Vama i Vašim zdravstvenim problemima. Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47