Rekonstrukcija dojke posle lampektomije

 

Poslednja stvar koju želite nakon lapmektomije je još jedna velika operacija. Kod primene naše procedure na Vašem telu neće biti ponovnih rezova.

 

Ukoliko ste imali lampektomiju (tumorektomiju), klinastu resekciju ili kvadrantektomiju, mi možemo da rekonstruišemo Vašu dojku bez rezova i bez ožiljaka. Razumemo da ste prošli kroz emotivni tobogan i tu smo da učinimo sve što možemo i vratimo ravnotežu, harmoniju i komfor u Vaš život. U većini slučajeva, kod pacijentkinja sa lampektomijom neophodna je i zračna terapija. Ukoliko se koriste tradicionalne metode rekonstrukcije, ozračena dojka se teško rekonstruiše.

Međutim, naša metoda transplantacije masti, zajedno sa primenom spoljnog BRAVA ekspandera, dokazala se kao posebno uspešna. Rezultati su skoro savršeni. Odluke o rekonstrukciji donosimo na osnovu pojedinačnih potreba pacijentkinja, ali je naš cilj povraćaj onoga što ste od strane karcinoma izgubili….Vašu dojku koja izgleda i oseća prirodno.

 

 

Procedura rekonstrukcije dojki nakon lapmektonije

 

 


Rekonstrukcija dojki posle mastektomije - Brava sistem

 

 

 

1. Korak - BRAVA

BRAVA se postavlja na predeo grudnog koša pacijentkinja kod kojih je učinjena jednostrana ili obostrana mastektomija. Grudnjak nosite dok spavate u proseku 30 dana pre operacije. Ovo je od fundamentalnog značaja i predstavlja ključ za visoku stopu preživljavanja masti.

 

 

 

 

 


 

Rekonstrukcija dojki posle mastektomije

2. Korak - Stvaranje prokrvljenog rama

Do širenje dojke put spolja dolazi putem blagog ali stalnog pritiska koji stvara BRAVA. Tkivo i krvni sudovi počinju da se šire i stvaraju novi rast. Ovako rašireno tkivo omogućava ubrizgavanje velikih količina (“Mega Volumena”) transplantata mikro masti.

Rekonstrukcija dojki posle mastektomije - Brava sistem

 

 

Rekonstrukcija dojki posle mastektomije - transfer masti

3. Korak - Transplatacija masti

Vaša mast se liposukcijom uzima iz nekoliko regija Vašeg tela i potom planski ubrizgava u Vaše dojke. Nema rezova, niti sečenja. Značajan broj novih krvnih sudova oko novih depozita masti dovodi do njenog integrisanja.

Rekonstrukcija dojki posle mastektomije - transfer masti

 

 

 

Prednosti rekonstrukcije dojki posle lamektomije uz pomoć BRAVA+TAM metode

• Potpuno prirodna rekonstrukcija dojki

• Bez stranog tela u organizmu

• Brzi oporavak

• Liposukcija

• Očuvana osetljivost u predelu grudi

• Bez rezova, bez sečenja

• Operaciju pokriva osiguranje (može na uput)

• Minimalno invazivna

 

Anestezija pri rekonstrukciji dojki posle lampektomije

Procedura se izvodi ambulantno (pacijent istog dana odlazi kući), često u lokalnoj anesteziji i sedaciji.

 

Vreme oporavka

Prosečno vreme oporavka iznosi 2-4 dana.

Komentari (0)

Ostavi komentar

Poslednje sa bloga

 U prijatnom ambijentu i u opuštenoj atmosferi stručnjaci Specijalne hirurške bolnice „Hirurgija dr Drašković“ brinu se o Vama i Vašim zdravstvenim problemima. Lečenje proširenih vena operativnim i neoperativnim metodama. Operacija vena klasičnom metodom, operacija vena laserom, operacija vena radio talasima i operacija vena vodenom parom

Saznaj više

Ponedeljak - Petak

8:00 - 21:00

Subota

8:00 - 15:00

Nedelja

Ne radi


Telefon

+381 11 344 85 41 | +381 11 344 85 47