Povećanje grudi i redukovanje posle porođaja

brava sistem - povećanje dojki

 

 

Tokom trudnoće javlja se i povećanje grudi kod žena. Već prilikom prvog meseca na ženama može da se primeti promena kada su dojke u pitanje. Isti simptom se javlja i u PMS-u, mada su grudi tada čvršće i tvrđe. Ipak povećanje grudi tokom trudnoće na većini žena ima rezultat da posle dojenja budu manjeg obima i mekše, jer tokom trudnoće i dojenja dolazi do povećanja kože, a s vremenom sve to postaje mekanije i gubi na čvrstoći. Ukoliko želite da uradite povećanje grudi pre trudnoće treba da budete svesni da tim činom možete da uskratite vašem detetu prirodom dat i predodređen način hranjenja, uskratićete i vašem detetu, ali i sebi toliko lep i prirodan čin. Ipak vam savetujemo da povećanje grudi ostavite za period posle porođaja i dojenja, kada vidite u kakvom će stanju biti ili jesu vaše grudi i kada dobro razmislite šta sve može i šta želite da uradite.


Postoji nekoliko stvari sa kojima ćete morati da se sretnete tokom i posle trudnoće, a u vezi sa grudima. Postoji takođe i nekoliko saveta kako da se nosite sa situacijom i šta možete da uradite ukoliko jeste ili niste zadovoljne veličinom, odnosno ako je povećanje grudi kod vas izazvalo reakciju kojoj se niste nadali.


Dojenje


Dojite vaše dete. Prema istraživanjima Mayo klinike, dojenje ne bi trebalo da utiče na oblik ili veličinu grudi na duži period. Upravo dojenje bi trebalo da vam pomogne u rešavanju problema nadutosti grudi i povremenog prirodnog rasta sa kojim ste možda imali problem u prošlosti. Posle dojenja može da se desi takvo povećanje grudi da ćete biti i više nego zadovoljni, te vam neće biti potrebne nikakve intervencije.


Ishrana i povećanje grudi


Mnoga istraživanja su do sada pokazala da veličina grudi može da se menja i sa vašom prirodnom kilažom, znači više kilograma veće grudi i obrnuto. Ukoliko vam smeta veličina grudi, potrebno je da se odlučite na dijetu koja će pre svega da izbaci masnoće iz vašeg tela jer su upravo one te koje su krive za povećanje grudi. S druge strane, ukoliko želite da zadržite veličinu grudi, ali vam smeta kilaža na drugim mestima na telu, potrebno je da nađete pravu dijetu koja će na prirodan način ukoliti višak kilograma tamo gde vam smeta, a da pritom grudi ostanu netaknute. Biće to velika borba i iskušenje, ali je na testu vaša istrajnost.

 

Vežbanje


Čak i u periodu dojenja dozvoljeno je vežbanje, ali tek kada vam doktor za to da zeleno svetlo i to baš iz razloga kako bi telo ostalo u formi i da se pojedini mišići ne ulenje. Ukoliko ste se odlučili na ovaj korak, potrebno je da samo malo više radite vežbe koje će ojačati mišiće oko grudi čime ćete uticati na povećanje grudi i njihovu čvrstinu. Vežbanjem utičete na to koliko će vaše telo da sagori kalorija čime ćete uticati i na veličinu vaših grudi.


Povećanje grudi hirurškim putem


Naravno, uvek postoji opcija hirurške intervencije. Ukoliko ste spremni na bol i postoperativni period, svaki lekar će pristati na uklanjanje masnoće, tkiva i viška kože kako bi vam omogućio željenu veličinu i oblik. Prilikom ovog metoda morate da budete svesne raznih rizika kojima se prepuštate. Neke žene su imale razne komplikacije posle hirurškog metoda za povećanje grudi ili redukovanja, neki od propratnih simptoma su promena boje na koži, ožiljci, desenzitizacija, asimetrija, infekcije, ugrušci krvi, nervna oštećenja i bol. Treba da budete svesni i rizika da više nećete biti u stanju da dojite vaše dete. 

Komentari (0)

Ostavi komentar

Doktor vas pita

Kako ste pronašli naš web sajt
Pogledaj rezultate

Zdravlje